"За хулиганите, това беше забавно. За него - това беше сериозно."

"Шега"... Още с името си, филма си казва всичко. Някаква нискобюджетна американска продукция, която е... как да го кажа, брутален си е като филм на ужасите, но не бих го нарекъл хорър, може би ... криминален???
Както и да е, като гледате филма, всеки ще си прави изводите сам за себе си какъв жанр да даде на филма. Та... към същинската част:
Двама приятели (Конър и Джордан) решават да заснемат филм. Или по-точно, искат да заснемат как правят супер гадна шега на училищния хулиган, който постоянно ги тормози. Приготвят всичко, даже и пистолет си намират,... Убийствена шега направо,... отвличат скапаняка, завързват го на стол, държат го за заложник, и т.н... Докато, опа, БУМ, пистолета не бил зареден и не го убиват. Е, вече го загазиха. Ама те двамата си имат оправдание все пак - не знаеха, че пистолета е зареден, нали? Но... един убийство като че ли не им стигна, че след това убиха и най-добрият приятел на жертвата, или казано с други думи, другият хулиган, който ги тормози. Е, вече тука наистина го загазиха! Трябва да отбележа, че Джордан е по-изперкалия и той уби втората жертва. И негова е идеята да ги заровят двамата в градината. Хм, класическото отърване на тяло.
На другият ден... Конър се опитва да издаде Джордан за това, което двамата са направили. Но нещо не е както трябва. Няма го пистолета, няма ги заровените тела в градината и даже Джордан не знае (или не помни) какво е станало и за какво приятеля му говори. Дали Конър е сънувал всичко това? Ако искате да знаете...
СЪДЪРЖА СПОЙЛЕРИ!
Изведнъж вижда как Джордан убива приятелката си. Явно не е сънувал нищо, ами наистина приятеля му е изперкал доста. Не само това, ами вижда из къщата разпръснати чувалите с нарязаните тела на жертвите. И изведнъж чувалите почват отвътре да се движат (голямо фентъзи стана). И всичко става ясно, разбира се - Джордан се е обединил с двамата пичове, за да направят шега на най-добрият му приятел. И това ми били най-добри приятели. Е, това е към края... Ама към, не е края на филма.
Минали са няколко месеца и двамата отново да приятели. "Изперкалият" Джордан показва на Конър какво има в мазето. И да видим, завързани момче и момиче. "Това е шега за мен, нали?" попита Конър. Обаче този път никаква шега не е, ами Джорданчо наистина е изперкал (без кавички) и уби момчето. За да спаси момичето, Конърчо го уби. И... това вече е краят.
КРАЙ НА СПОЙЛЕРИТЕ!
Така, както го разкзах, звучи тъпо? Ами... тъп си е филма, изобщо няма да става някаква велика класика след 10 години.  Трябва да отбележа, че филмът е заснет в "point of view" на камерата (или се гледа във филма как камерата заснема всичко), което стана доста модерно да се снимат филми по тази начин в днешни дни. Може би това беше най-интересното от филма.

                             Моя оценка на филма: 3 / 10