Отмъщението не остарява!


Особено когато Силвестър Сталоун го раздава! 
Куршум в главата... Като цяло почти цялата филмография на Слай се състои в това как той избива лошите. И не са само куршуми в главите.
 
Тука, той се превъплътява в ролята на наемния убиец - Джими Бобо, който е прекарал една част от живота си по затворите, а друга част - в убиването на хора. Филмът е направен в стил buddy-cop екшън-комедия (като Смъртоносно Оръжие например), само че партньорът на Слай не е афро-американец, а е ченге от азиатски произход (в ролята - звездата от "Бързи и яростни: Tokyo Drift", Сунг Канг). Пътищата на двамата се пресичат, когато партньорът и приятел на Джими е убит по време на акция, а Сунг е полицаят, който разследва въпросното убийство. Единият иска - отмъщение, другият - справедливост. Да, правилно разбрахте, комбина "наемен убиец-ченге". 
Главната отрицателна роля във филма се пада на новоизгряващата звезда - Джейсън Момоа (който през 2010 г. беше в България, където се превъплъти в ролята на "Конан Варварина"). Друга, по-малка, но съща ключова отрицателна роля във филма има и Крисчън Слейтър ("Код: Счупена Стрела"), който в последно време се снима само в нискобюджетни независими филми.  То, казано честно, и Куршум в Главата трябва да е нискобюджетна продукция, заради компанията - Аfter Dark Films, която е известна с това, че снима само и единствено филми за жълти стотинки. Обаче този път са решили да направят нещо голямо като са отделили цели 40 милиона $ за филма (Може да се вземе в предвид, че най-вероятно голяма част от парите са отишли за актьорите).
Въпреки добрите промота, излъчването на филма във фестивала в Рим, името Силвестър Сталоун, добрият бюджет на филма, продукцията не успя да се представи добре, като по българските кина филма се задържа само 1-2 седмици.
Но въпреки това, с доста екшън, хумор, и до известна степен еротика, филма е корав, здрав и определено е задължителен за феновете на жанра. 


Моя оценка на филма: 7,5 / 10