Всички пътища са техни!
Разбира се, защото те са шест пъти по-бързи, шест пъти по-яростни.
Високобюджетният филм се очакваше още след премиерата на 5тата част, където стана ясно, че ще има поне още един филм от поредицата. Не само това, но и вече стана ясно, че ще има и 7ма част, чиито снимки ще почнат тази година през есента. Превръщайки се в тотален хит на 2011 г., с приходи над 350 милиона $, "Бързи и Яростни 5: Удар в Рио" се превърна в най-добрата и най-любимата част на феновете на поредицата. Феновете, като мен, бяха нетърпеливи да видят дали шестата част ще надмине предишната.
Сниман в Англия и Испания, чиито действия на филма се развиват там, Вин Дизел, Дуейн "Скалата" Джонсън, Пол Уокър, Сунг Канг, Тайрийз Гибсън, Лудакрис, Гал Гадот, Елза Патаки и Джордана Брустър отново се завръщат в ролите си от предната серия. Харчейки откраднатите пари, живеейки живота си, екипът отново е принуден да се събере, когато е надвиснала опасност на глобално ниво. Хобс ("Скалата") събира Торето (Вин Дизел) и останалите от екипа му, като ги моли за помощ в залавянето на супер престъпника - Оуен Шоу (Люк Еванс). Въпросният Шоу и хората му крадат чипове, които могат да образуват ядрено оръжие, което може да убие стотици милиони души по света. Припомняйки си какво беше в началото на поредицата - готини мацки, яки коли, състезания, вече гледаме във филмите за "Бързи и Яростни" ядрени оръжия и психопати с цел тотално унищожение на света. Но, точно на това се радва публиката - здрав екшън, разбиване, мускули, оръжия.
Друг персонаж, който се завръща към поредицата е Лети Ортиз (Мишел Родригез - "Заразно Зло"), която уж умря в четвъртата част. Причината, подари която Дом се съгласява да помогне на Хобс е точно тя - любимата му Лети. Друга готина мацка, която участва във филма е Джина Карано (ММА файтър, актриса - "Мокри Поръчки"), която се превъплъщава в дясната ръка на Хобс.
След екшъна на влака, скока от моста, тоталното разрушение по улиците на Рио Де Жанейро в пета част, шестата част може да ни изненада с: разрушителни гонки по улиците на Лондон, гонки по магистралата с разрушителен танк от ново поколение, супер здрав екшън в излитащ самолет и най-важното от целия филм:

СЪДЪРЖА СПОЙЛЕРИ
Джейсън Стейтъм! Какво? Да, правилно разбрахте - Транспортера! След финалните надписи на филма, има сцена където става ясно за смъртта на Хан в "Tokyo Drift". Джейсън Стейтъм е отговорен за неговата смърт, който го блъска с колата си и го убива. След като извършва престъплението, Стейтъм излиза от колата и се обажда на Доминик, където му изпраща заплашителните думи: : "Доминик Торето, ти не ме познаваш. Но скоро това ще стане". И сега се питате какво стана, така ли? Ами... както Вин скоро каза в едно интервю, това е благодарение на феновете му от Фейсбук, където много хора му писали, че искали да видят Стейтъм в поредицата. И тъй като Дизел в продуцент на филма, сигурно е врътнал един-два телефонни разговора и е уредил Стейтъм във филма. А каква ще е ролята му ли? Ролята му в седмата част ще бъде на брата на Оуен - Йън Шоу. Ще тръгва да си търси отмъщение на Доминик и екипа му, след като те убиха брат му.
Интересното на поредицата е, че първата част (която винаги трябва да бъде най-добра от една поредица) остана на доста заден план. Петата част разби всичките предходни и се доказа, че е най-добра. Тази година сме свидетели на същото - шестата част се доказа, че тя е най-добрата. Остава догодина месец Юли, когато ще излезе седмата част, да сме свидетели на същото. А Джейсън Стейтъм като главният злодей - надеждите са много големи това да стане.

Моя оценка на филма: 9,5 / 10