Виктор Крaули за трети път възкръсва от мъртвите, за да сее ужас.
Това е един от филмите, които доста дълго чаках докато излезе. И то най-вече заради готината актриса Даниел Харис ("Хелоуин" 4 и 5, "Последният бойскаут"), която се връща в ролята си на Мерибет, и която също така е една от любимите ми звезди.
Филмът е директно продължение на втората част и се развива точно след събитията, показани в предната част. Както се сещате, в края на предната част, Мерибет уби уж вече завинаги психпопатът убиец Виктор Кроули (в ролята се завръща Кейн Ходър - "Петък 13ти" Част 7, 8, 9, "Джейсън Х"). Не само че го застреля и му пръсна главата, Мерибет също така успя да му вземе резачката и да го нареже точно на две. Взимайки част от черепа му, тя се запътва към полицейския участък на града. Но, за жалост, там веднага я арестуват и я обвиняват в убийствата, защото за тях Виктор Кроули е просто един мит и градска легенда.
Обаче... вярвате ли или не, Виктор Кроули явно не се предава лесно и отново е жив. Става ясно по-нататък във филма целия мит около Виктор и как той може да бъде убит. Но, невярвайки на градски легенди, екип от наемници, ръководени от Тейлър Хос (в ролята Дерек Меарс - "Петък 13ти" 2009) решават да разберат какво точно се е случило в блатото и да хванат виновника.
Третата част запазва традицията на поредицата, а именно с бруталните убийства на Виктор Кроули - вадене на черва, ръце, крака и т.н. Също така, тука има повече екшън и действия от предните две части. Но колкото и патрони да бъдат изръсени в тялото на Виктор, едно трябва да разберат - мъртвите не могат да умрат, защото те вече са мъртви.
Единственото разочарование, което получих от филма, е екранно време на Даниел. Стори ми се по-малко от втората част, но и не само това, ами и като действия, тя имаше само в началото и в края на филма, през останалото време беше арестувана и зад решетките.

                                        Моя оценка на филма: 7,5 / 10