"Може да целунете булката"

... или казано по друг начин: Какво, за Бога, гледах???

Тъй, останах потресен от това наречено продължение, пълен шит, не знам какво са си мислили като са го правили.
И така, ако не се сещате, в REC 1 и 2 имаше една сграда, в която имаше една зараза и всеки заразен се превръщаше в жив мъртвец. Но явно хората са решили да направят някаква пародия - Генезис! Действието се развива по същото време както в предните две части, ама на друго място. На една сватба, хората си празнуват, докато един чичка случайно не бил ухапан от кучето Макс (което до голяма степен е виновно за разпространение на заразата).
Добре, това си е толкова глупав филм, че е най-добре да почвам да пиша какво не е наред във филма:
1) Живите мъртъвци са направени като бавно движещи се разлагащи се зомбита (докато в предните части бяха демони, които си бяха доста бързи и можеха да вървят с главата надолу).
2) Булката (главната героиня във филма) с една резачка се нахвърли срещу петима мъртъвци и ги утрепа за по-малко от минута. В предните две части двама от S.W.A.T. екипа едвам успяваха да повалят един. но нашата булка с петима се справя.
3) За разлика от първите части, които имаха страшна и зловеща атмосфера като на "The Exorcist", тази част ни предлага комична черна атмосфера от типа на "Grindhouse: Planet Terror".
4) Действието в първите две части се развива някъде за около 4-5, максимум 6 часа. В тази част действието се развива повече от 12 часа със сигурност, защото беше следобед, стана вечер, мина нощта и стана предиобед преди да дойде края му. (Следователно, събитията във втора част трябва да са свършили отдавна...)
5) И... БОЖЕ!! Този филм не се гледа first-person от камерата (което беше най-най-най-интересното в предните части). Е, имаше си го това в първите 20 минути докато не излязе началният надпис  - REC 3: GENESIS. И впрочем до там си беше интересен филма.
Хайде, стига толкова да го оплювам филма, да дам и някои положителни черти. Интересното си беше в началото може би, когато чичото на младоженеца каза, че е ухапан от някакво куче в болницата (веднага се разбира за кое куче става въпрос). И също към средата на филма на телевизора даваха репортаж за поставената под карантина сграда. Но това изобщо не стига да ме удовлетвори и посочената долу оценка му е много справедлива.

Моя оценка на филма: 2 / 10