"Екшънът от първа част продължава"

Много се радвам, че са използвали думата "екшън" в описанието на филма в сайта на IMDb. Определено филмът е "ужасяващ разбиващ хорър" (Scott Weinberg).
Филмът, който за 1 седмица го гледах 2 пъти. В него действието се развива точно след събитията от първата част от 2007 година. Малък екип от S.W.A.T. части влиза в сградата, поставена под карантина, с цел да спасят оцелелите (ако изобщо има такива). Обаче нашите герои не знаят, че ще сблъскат с живите мъртъвци. И положението още повече се усложнява когато  трима тинейджъри и двама цивилни са влезли в сградата, за да видят какво наистина се случва във въпросната сграда...

Доста добро и качествено направено продължение, където много въпроси от първа част биват изяснени. Разбира се за същността на живите мъртъвци и изобщо за цялата зараза. И също така се завръща и познато лице - репортерката Анхела Видал.
Като цяло... няма какво много да кажа за филма. Директно продължение на първата част, с малко повечко екшън може би. Същото напрежение и същия ужас, същите плюсове от първата част ги има и тука.
Много, ама наистина много доволен останах от финалната част на филма, доста зловеща и страшничка сцена, която подсказва, че ще има и следващо продължение (то си има де, Rec 3: Genesis, ама не е точно такова продължие, каквото трябва да бъде). За това пък, с нетърпение ще чакам Rec 4: Apolcalipsis, който трябва да излезе някъде през 2014 г. Испанската актриса Мануела Веласко ще се завърне в ролята си на Анхела Видал (което трябваше да се случи в трета част, ама не).
С тези два филма се доказва, че не е нужно висок бюджет и известни имена, за да бъде качествено и както трябва направен един филм.

Моя оценка на филма: 10 / 10