„Железният Човек 3“ - Краят на една трилогия? Надали? На 26-и април се състоя премиерата на дългоочакваната трета част от „Железният Човек“. В главният образ отново се превъплати Робърт Дауни-младши. Други познати персонажи, които се завръщат са: Гуинет Полтроу (като Пепър Потс), Дон Чийдъл (като Джеймс Роудс) и режисьорът на предните два филма - Джон Фавро (като Хепи Хоуган). За финалната част от поредицата на режисьорския стол сяда Шейн Блек (сценаристът на „Смъртоносно оръжие“ и „Последният екшън герой).
И сега към съществената част...
Действието във филма се развива след събитията в „Отмъстителите“. Тони Старк има проблеми със "сърцето" си, след като в края на „Отмъстителите“, Тор го съживи с божествените си сили. Изобщо, във филма няколко пъти се споменават "Отмъстителите" и битката в Ню Йорк.
Главната роля на злодей във филма се пада на Алдрих Килиън, изпълнявана от Гай Пиърс.
Също така и Мандарина (Бен Кингсли) е с отрицателна роля. Обаче този път Marvel нещо се препънаха и направиха Мандарина най-глупавият злодей във филмовата си история. За сметка на това, обаче, Алдрих Килиън се оказа най-якият злодей в трилогията, който има лична вендета към Тони. Иначе основните мотиви му са както и при останалите 99% от филмовите супер злодеи - тотално контролиране или унищожение на света.
Определено, наситен с много хумор и в същото време с много екшън. „Железният Човек 3“ е най-добрият от трилогията. Въпреки че доста критикуват финала на филма, според мен си доста епично направен. Сложи се край на тази трилогия, но не и на поредицата, защото както всички знаем - Тони Старк ще се завърне в „Отмъстителите 2“ през 2015г.
Моя лична оценка на „Железният Човек 3“ (2013) – 8,5/10