Каубои и извънземни е нещо съвсем различно от това което сме свикнали да виждаме. Оригиналния сценарии на филма е базиран по еднонименната книга на Джоан Виндж, която ще излезе съвсем скоро и в българия. Създателят на блокбъстъри Джон Фавро (Железният човек) режисира Даниъл Крейг и Харисън Форд във филма Каубои и извънземни, който по оригинален начин съчетава класическия уестърн с темата за нашествие на извънземни. Придружен от утвърдени кинотворци - Стивън Спилбърг, Рон Хауърд, Брайън Грейзър, Алекс Кърцман и Роберто Орчи, той създава качествено нов екшън-трилър, отвеждащ зрителя в Дивия запад, където самотен каубой повежда битка срещу терора, наложен от свят извън нашия. Бях силно заинтригуван от актьорския състав, който включва и Харисън Форд и Оливия Уайлд (Д-р Хаус). Харисън за пореден път доказва, че е от златното поколение актьори, с добрата си игра и интересния маниер, дори и само заради него си заслужава да се види филма.

Оливия Уайлд, добре позната ни като номер 13 от сериала Д-р Хаус допълва актьорския състав. От ролята и съдя, че я очаква голямо бъдеще, тази година ще я гледаме още в Дилъри на време където ще си пратнира с Джъстин Тимбърлейк, както и във филма Butter, където участват още Хю Джакман и Дженифър Гарднър.

Основният сюжет на филма е следния:

1873 година, територията на Аризона. Странник (Даниъл Крейг) без спомен за миналото си, попада в суровия пустинен град Абсолюшън. Единствената насочваща следа за биографията му е загадъчна гривна на китката. Той установява, че жителите на Абсолюшън не са гостоприемни към непознати и никой не смее да се покаже на улицата, освен ако не му е разрешено от тираничния полковник Долархайд (Харисън Форд). Това е град, който живее в страх.

На жителите на Абсолюшън предстои да изживеят ужас, надхвърлящ представите им, когато изтормозеният град е нападнат от мародери от небето. Спускащи се със зашеметяваща скорост и заслепяващи светлини, за да похитят безпомощните хора, извънземните опровергават всички познания на населението на града за света.

Странникът, когото са първоначално са отблъснали, се оказва тяхна единствена надежда за избавление. Този изкусен стрелец малко по малко започва да си припомня кой е и от къде идва, и осъзнава, че владее тайната, която ще даде на града шанс да се бори срещу извънземните. С помощта на странстващата Ела (Оливия Уайлд), той обединава предишните си противници - гражданите на Абсолюшън, Долархайд и хората му, престъпници извън закона и воини апахи, срещу общия враг. Всички те се подготвят за епична битка за оцеляване.


Вижте трейлър на филма:


Моята лична оценка която бих дал на филма, като цяло е 3/5.

Премиерата на Каубои и извънземни у нас е този петък 12.08.2011, не я пропускайте!


Автор: Александър Пейчев

Share/Bookmark