Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

събота, 1 ноември 2014 г.

Едуард Нортън разкри защо не играе Хълк вече


Едуард Нортън разкри защо не влезе в ролята на Хълк в "Отмъстителите" и дори намекна, че дори и да му бяха предложили е нямало да иска да го направи така или иначе.

Именно той беше актьорът, който изигра Брус Банер във филма на Луи Летерие в "Невероятният Хълк" през 2008 г. Въпреки че филма не беше напълно ужасен, не успя наистина да грабне публиката, спечелвайки само 263 400 000 щатски долара в бокс офиса. Това лошо представяне - както и редица други творчески въпроси между Marvel, Нортън и Летерие - доведе до избора на Марк Ръфало за героя на Хълк в огромния хит на Джос Уедън - "Отмъстителите" от 2012 г.

Разбира се, успехът му във филма означаваше само едно: че времето на Нортън като Брус Банер е почти изцяло свършило. Но независимо от начина, по който нещата се развиха, Нортън сподели наскоро в интервю, че не съжалява за участието си във филма, и че той всъщност е щастлив, че е напуснал навреме.

"Имам чувството, че експериментирах и преживях точно това, което исках. И наистина много му се наслаждавах. И все пак, погледнах баланса от времето в живота, което човек прекарва, правейки не само такива филми, но също и рекламирайки ги и спазвайки и правните задължения, които идват с тях... Мисля, че веднъж в живота можеш да направиш нещо подобно, но ако го правиш твърде много пъти, то може да се превърне в костюм, който е труден за сваляне в очите на другите хора."

За да бъдем справедливи към Едуард Нортън, той продължи да участва в редица модерни класики след провалилият се опит в ролята му на Хълк. Плюс това, неговите коментари предполагат, че именно задълженията към двата филма на "Отмъстителите" биха го спрели от участие за филми като Царството на пълнолунието (2012), Гранд хотел Будапеща (2014) и Birdman (2014).

И именно участието му в последния се прие толкова положително, че дори се нашепва, че той може да бъде номиниран за най-добър актьор в поддържаща роля на номинациите за Оскар. В същото време обаче Марк Ръфало също ще се появи в редица увлекателни нискобюджетни филми.

Винаги съм била разочарована, че Едуард Нортън просто не сполучи като Брус Банер или с Marvel. Имаше голямо вълнение, когато той беше избран за ролята на любимия ни герой. Но проблемите с продуцентите, както и факта, че Луи Летерие режисира филма със счупен крак, а пък и настояването на Едуард Нортън, че сценария не е бил правилен, доведоха до подмяната на Нортън с Марк Ръфало.

Но не може да се каже, че актьорът от Боен Клуб не беше първоначално леко разстроен; че в крайна сметка беше пренебрегнат за филма "Отмъстителите". Още през юли 2010 г., той написа във Facebook, че е бил натъжен да не бъде част от ансамбъла: "Изглежда, че няма да се сработи с мен. Искрено се надявах, че може да се получи и че ще бъде страхотно за всички ни, но не се оказа така, както всички се надявахме."

Коментари: