Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

четвъртък, 27 ноември 2014 г.

Първата българска 3D анимация тръгва по кината от днес - "Българ: Филмът"


От днес известната уеб анимационна поредица "Българ" ще се появи под формата на пълнометражен анимационен филм, при това в 3D формат по кината в цялата страна!

"Исках да направя филм, който да е смешен за максимално широк кръг от хора, и, изглежда, съм успял, защото феновете ни са и малки деца, и зрели хора – от всякакви възрасти", разказва Неделчо Богданов - режисьорът на анимацията.

"Много често хора, които не са гледали сериите, сравняват Българ с Бай Ганьо. Това е заради облеклото му - нарочно го нарисувах така, но ще видите, че той няма нищо общо - напротив, Българ е глуповат и наивен. Стремя се да правя епизодите така, че да бъдат смешни не само за българската среда", обяснява Неделчо.

"Филмът е пълнометражен, сюжетната линия е нова, не е рециклиране на сцените от сериала, въпреки че героите са същите. Започва като мистериозен филм на ужасите – Аспарух, Българ, Пешо Слепия и останалите се съгласяват да отидат в изоставена вила в планината, вероятно обитавана от духове", разказва още той.

Пълнометражният филм "Българ" е революционен за българското кино, защото от 30 години насам не е правена пълнометражна анимационна продукция у нас. Също така е прецедент, защото това е първата българска анимация на 3D!

Екипът на BulgarianCovers пожелава успех на анимацията по кината, както и на Неделчо Богданов! Ние подкрепяме българските таланти, направете го и вие!

Коментари: