Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

понеделник, 27 октомври 2014 г.

Майкъл Кийтън е все още "много горд" от неговия Батман


Въпреки че присъстващите на тазгодишния Comic-Con най-вероятно ще трябва да изчакат до следващата година за повече детайли от "Батман срещу Супермен", филмът и без това не спря да бъде редовна тема на разговор в New York Comic-Con 2014. "Черният рицар" беше излъчен по случай 75-годишнината му (от момента на написването), но до днешни дни, само трима артисти играли Батман са били на сцената по време на годишната на филма - Джордж Клуни, Адам Уест и Майкъл Кийтън.

Клуни обърна специално внимание на насърчаването на предстоящия научнофантастичен филм на Дисни - "Tomorrowland", и се извини на феновете за "Батман и Робин". Онлайн реакцията към това изявление беше доста опрощаваща, тъй като повечето фенове обвиняват режисьора на филма Джоел ШумахерWarner Bros.), че съсипаха Батман - а не Клуни. Мнозина обаче смятат филма за нож с две остриета - тъй като той проправи пътя за Кристофър Нолан и възможността му да рестартира героя в "Батман в началото".

И все пак, докато Клуни гледа назад със съжаление, Кийтън остава доволен от ролята си на героя на Готъм.

Говорейки по време на панела за "Birdman", Кийтън категорично заявява, че остава горд от работата си в костюма на Батман: "Бях много горд да играя Батман. Никога няма да се отдръпна от това. Идеята беше смела, интересна и готина, когато Тим я създаде. Аз наистина не свърших нищо, Едуард го направи. Аз просто ходех на работа."

На всичко отгоре, освен че е "много горд", Кийтън също припомни как за пръв път неговото име е започнало да се свързва с Батман - той призна, че никога не си е мислил, че действително ще получи ролята, защото неговата визия е била много по-различна, отколкото на любимия на феновете супергерой от комикса.

"Когато за пръв път взех да чета оригинала, не бях запознат с комиксите. Не бях техен любител. И след като прочетох сценария си помислих - това не е начинът, по който аз виждам героя, но се радвам, че мога да го прочета. Тогава се запознах с Тим на следващия ден и му казах: "Батман е това и това", а той кимна в съгласие, и го попитах: "Как ще го направим?", а Тим каза: "Не знам. Нека разберем."

Докато филмите на Нолан със сигурност поставиха един нов еталон за Батман на големия екран, много фенове все още имат спомени от версията с Кийтън. Поглеждайки назад, разбираме защо актьорът е бил скептичен, че ще е в състояние да направи своя Батман филм - имайки предвид, че героят беше (и все още е) един от най-популярните герои на DC. Но Кийтън определено показа своя уникален стил във филма, който направи $250,000,000 милиона (с 35 млн. бюджет) на вътрешния бокс офис и положи основите на три продължения.

Преди две години влиятелният режисьор се пошегува, че филмите му са "Батман на лед" в сравнение с това, което Нолан направи с поредицата, но Кийтън все още показва, че има много причини да се гордеем с "Батман" и "Батман се завръща". Двете продължения на Шумахер ("Батман Завинаги" и "Батман и Робин") остават проклятие за много Батман фенове, но по това време филмите на Бъртън бяха основата за деца (и комикс феновете на книгата).

По-тъмните филмови аспекти на титулярния герой, а и на неговите злодеи, направиха Батман филм с впечатляваща история.

И Жокера (Джак Никълсън), и Пингвина (Дани де Вито) се оказаха запомнящи се злодеи, които балансираха комикса, адаптирайки го на голям екран - в същото време предоставяйки прекрасна актьорска игра. В крайна сметка, най-добрите истории за облечения в черно "кръстоносец", прекарват значително време, проучвайки техните злодеи - така че да могат да отразят всички аспекти на Брус Уейн / Батман, както и усукания престъпен свят на Готъм. Без съмнение, имаше някои странни моменти в Батман филмите на Бъртън, но те представиха страхотни истории (а не показваха просто злодеи само за целите на маркетинговите играчки).

За тази цел, Кийтън е добър избор за Батман. Способен актьор, който може да продава чара на Брус Уейн (както и вътрешната му тъмнина), заедно с героичните му лудории под качулката.
Сега остава въпросът дали Бен Афлек ще бъде също толкова горд от своя Батман след двайсет и пет години?

Коментари: