Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

петък, 24 октомври 2014 г.

Развълнуваният Бен Афлек в отворен дебат с Бил Махер, заради исляма


Публичното турне на Бен Афлек за промотиране на филма "Не казвай сбогом" направи остра заобиколка в петък вечер, когато прямият либерал влезе в разгорещен дебат с автора Сам Харис и домакинa от HBO - Бил Махер, заради тяхната критика към Исляма.

"Те критикуват християни... но когато някой поиска да говори за това как се третират жените и хомосексуалистите, атеистите и обществените интелектуалци в мюсюлманския свят, аз бих казал, че либералите ни провалиха", каза Харис. "Залъгват ни с този термин "ислямофобия", където критиката на религията се гледа като тесногръдие към мюсюлманите като хора. Това е интелектуална нелепост."

Афлек, който често изразяваше нетърпението и възмущението си от измерените обяснения на Харис, се обиди от неговото съобщение. "Вашата гледна точка е груба, тя е расистка", каза актьорът. "Това е като да кажеш: "О, ти, хитър евреин!"

"Трябва да сме в състояние да критикуваме лошите идеи, а Исляма точно в този момент е майката на лошите идеи" - каза Харис, който е автор на няколко книги за световните религии.
"Това е единствената религия, която действа като мафия, готова е да те убие, само ако кажеш нещо погрешно, нарисуваш погрешна картина и рисунка или просто напишеш грешна книга", каза Махер накрая.

"Какво е вашето решение? Просто да осъждаме Исляма?" - отвърна на удара Афлек. "Ние сме убили много повече мюсюлмани, отколкото те - американци. Ние сме нахлули в много повече мюсюлмански страни, отколкото те в наши. И все пак по някакъв начин сме освободени от отговорност от тези неща, защото те не са наистина отражение на това, в което ние вярваме. Направихме го по случайност, затова нахлухме в Ирак."

Другите участници в шоуто, републиканецът Майкъл Стийл и журналистът Никълъс Кристоф, предпочетоха да не се намесват в дебата, въпреки че Кристоф хладнокръвно подкрепи Афлек до известна степен, поставяйки под въпрос гледната точка на Харис, казвайки, че й липсва необходимото количество нюанс...

Коментари: