Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12503
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

петък, 17 октомври 2014 г.

Филми, в които животни наистина са били наранени


1. "Животът на Пи"
"Животът на Пи" разказва историята на едно момче изгубено в морето с тигър, така че голяма част от филма е заснет по вода. Докато по-голямата част от него беше CGI, в много сцени участва истински тигър на име Кинг, чиито сцени са заснети в резервоар. От "The Hollywood Reporter" съставиха доклад с предполагаеми злоупотреби на снимачната площадка, твърдейки, че по време на една сцена, Кинг почти се удавил и трябвало да го влачат до безопасно място с въже за улов.

2. "Хобит: Неочаквано Пътешествие"
Неотдавнашните филми от поредицата "Хобит" бяха остро критикувани след като 27 животни загинаха по време на снимките на първия филм "Хобит: Неочаквано пътешествие". Скандалджии от снимачната площадка публикува изявление за условията на живот на животните, твърдейки, че десетки овце, пилета, коне и други живеят във ферма в близост до опасните наклони и скали. Официални лица свързани с филма пък публикува изявление, твърдейки, че животните не са били под тяхна юрисдикция, но коментираха смъртта на животните, която според сведенията е станала в работеща ферма, "ненужна и неприемлива." Режисьорът на филма от 2012, Питър Джаксън, заедно с продуцентите пуснаха собствено изявление отричайки всякакво умишлено малтретиране на животните.

3. "Осем герои"
Излезлият през 2006 филм "Осем герои" трябваше да бъде чувствителен и добър филм за това как един човек се бори да спаси кучетата си в разгара на арктическа буря. Но от "The Hollywood Reporter" казаха, че едно от кучетата е било ударено в диафрагмата от треньор, защото той не могъл да го накара да слуша по време на сцена. Те също пуснаха и вътрешни записи, описващи злоупотребите в детайли. Във филма все още се вижда логото "Никакви животни не бяха наранени по време на заснемането на този филм", но дали наистина е така?

5. "Карибски пирати: Проклятието на Черната перла"
Всеки, който е гледал филмите на "Карибски пирати" знае, че те до голяма степен разчитат на екшън сцени и експлозии. По време на снимките на първия филм от 2003 г., PETA заяви, че пиротехническите експлозии провели се в океана", довели до смъртта на 46 риби и 51 калмари." Филмът получи "приемлив" рейтинг без да се споменава за смъртните случаи.

6. "Опашати сватовници"
По време на снимките на комедията "Опашати сватовници" 18-годишният жираф Туит почина след като се потвърди, че е ял парченца синя бреза, която покривала клетката му. Той бил държан в клетка 20 на 20 и се сринал и припаднал в нея, причинявайки PETA да критикува усилено създателите на филма и да организира протест на премиерата на филма. Режисьорът Франк Кораси каза, че Туит е починал два дни след като заснел всичките си сцени и, че той е бил третиран с "любов и уважение."

Коментари: