Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12503
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

неделя, 5 октомври 2014 г.

Потвърдиха, че "Карибски пирати 5" ще се снима в Куинсланд, Австралия



Федералният министър на изкуствата - сенатора Хон Джордж Брандис, премиера на Куинсланд - Кембъл Нюман и министъра на изкуствата на Куинсланд - Иан Уокър, днес разкриха, че от The Walt Disney Studios са решили да снимат "Карибски пирати 5" в Куинсланд, Австралия.

"За австралийското правителство е удоволствие да осигури за нашумелия филм от поредицата "Карибски пирати" правото да снима в Австралия, което ще донесе приходи от $21.6 милиона", каза сенатор Брандис. "Като Сенатор на Куинсланд, аз съм особено доволен, че бях в състояние да одобря това предложение, което ще бъде най-големия някога принос на Австралия за финансирането на голям филм. Петият филм от поредицата "Карибски пирати" ще бъде най-големият международен игрален филм някога сниман в Австралия, и ще фокусира вниманието на света върху Австралия като водеща филмова дестинация. Нашата инвестиция в привличането на снимките за филма в Австралия ще доведе до значителни ползи за кино индустрията и икономиката.

Премиерът на Куинсланд Кембъл Нюман заяви, че филмът на Дисни ще донесе около 100 милиона долара на Куинсланд и ще създаде хиляди нови местни работни места.
"Куинсланд, Австралия води в привличането на международни филмови продукции през изминалата финансова година и този проект е още един тласък за кино индустрията. Ние сме щастливи да приветстваме Дисни за снимките и сме изключително горди да покажем Куинсланд на останалата част от света."

Министърът на Изкуствата на Куинсланд Иан Уокър каза, че, с обединените усилия на Австралийското правителство се стигна до силен творчески и финансов аргумент на място, което осигурява Куинсланд като най-атрактивна търговска опция.

"Последните големи продукции, които са се снимали тук, бяха "Сан Андреас", по който работеха над 3000 жители на Куинсланд, и "Unbroken" на Анджелина Джоли, която назначи около 3180 местни жители," каза г-н Уокър. "Тази пета продукция на "Карибски пирати" е по-голям филм по отношение на разходите, отколкото някой от тези големи бюджетни филми, така че икономическите ползи за държавата ще бъдат големи."

Уокър заяви предварително, че предпродукцията ще започне в началото на този месец, а снимките се очакват да започнат през февруари следващата година. Филмът ще бъде заснет от продуцентската компания Village Roadshow Studios по бреговете на Голд Коуст.

Петият поред филм от "Карибски пирати" е с продуцент Джери Брукхаймър и с режисьор Йоаким Ронинг и Еспен Сандберг. Филмът се очаква да бъде пуснат по кината от 07 юли, 2017 г.


Коментари: