Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

сряда, 22 октомври 2014 г.

5 филма, които са били променени заради трагедия в истинския живот


Животът идва преди изкуството - винаги. Когато живот е загубен - първият приоритет са хората, които са най-засегнати от него, като уважение за загубата, която те трябва да изтърпят. Именно за това, от филма "Гангстерски отдел" са избрали евентуално премахване или повторно заснемане на цяла сцена, която можела да засегне хората, чийто близки са станали жертва на престрелките, които настъпили през същата седмица в Аурора, Колорадо.

Това е трудна ситуация, на която можете да погледнете от две много различни гледни точки, и двете от които са доста валидни. Първата е гореспоменатата необходимост от уважение, което взема превес над всичко останало. И въпреки това налице е и необходимостта да продължим с животите си, и да не позволяваме някой да засяга живота ни толкова много, че да сме напълно оставени на меланхолията позволявайки й да завладее деня ни.

Знаейки това - накрая това е просто един филм, и не е като да не може да бъде променен. В края на краищата това е ставало и преди...

5. Съседска стража / Neighborhood Watch променя рекламната си дейност и име след стрелбата на Трейвън Мартин.

Съседска стража, или Стражата както сега се нарича е интересен случай на филмово студио, което се дистанцира от едно събитие, което не разполага с реална връзка. Филмът е комедия за извънземни, нищо повече - и все пак заради неотдавнашната тогава стрелба на 17-годишният Трейвън Мартин от член на квартална стража, създателите на филма решават да променят името на филма, както и да премахнат много от техните реклами за филма.


4. От "Bruno"/"Бруно" изрязват шегите за Майкъл Джексън точно преди премиерата.

Въпреки че съм фен на предишната работа на Саша Барон Коен, просто никога и не почувствах достатъчно ентусиазъм да изгледам този филм - така че не мога да правя коментари за неговото качество. Въпреки моята собствена незаинтересованост от това, което съм чувала от други, може би по-добре, че от студиото на филма изрязаха сцената, в която Бруно се присмива на Латоя Джаксън. В същия ден на премиерата в Холивуд създателите на филма са били принудени да го променят само час преди филма да бъде прожектиран. Няма съмнение, че много от хората, които участват във филма не знаеха за това какво се е случило, докато не са видели филма, което е най-вероятно по-скоро облекчение, отколкото нещо друго. В края на краищата филмът излезе след като брат й току-що беше починал, и нито една шега не е толкова жестока.

Сцената е включвала Латоя, която яде суши от тялото на голо мексиканско момче.


3. Героят на Фреди променен в "Кошмари на Елм Стрийт", заради случаи на насилие с деца.

Когато римейка на класическата история за "Кошмари на Елм Стрийт" излезе, имаше не малко дебати за промяна на Фреди Крюгер от хладнокръвен убиец на деца до обвиняем педофил. Някои хора твърдяха, че това ще отнеме от характера и ще му даде по-неясна вина, обаче Уес Крейвън сам по себе си запази първоначалния образ на Фреди, както оригиналът е бил написан.

Оказва се, че в момента на оформянето на филма - е настъпила паника, засягаща доставчиците на снимачната площадка, плашейки ги с истории за ритуални сатанински култове, карайки ги да злоупотребяват с дневните си задачи. Оказва се, че накрая истерията е фалшива - не за разлика от ситуацията във филма.


2. Безброй филми след 9/11

На атаките от 11 септември бяха толкова ужасяващи, че пулсиращия ефект по света все още може да се усети и днес. Всичко се промени, Hollywood включително. Не дълго след събитието - американския живот е станал като "лош филм на Джери Брукхаймър".

Вярно е, изведнъж започнахме да взимаме всичко за даденост в един филм - масовото унищожение и смъртта станаха твърде реални. Изведнъж трябваше да преосмислим начина, по който нашите филми ще се справят с такъв ужас. Безброй филми са забавени и променени - дебатирайки това дали трябва да се премахнат кулите близнаци от появилите се сегашни филми. Докато филми като "Зулендър" и " Спайдърмен" решиха да премахнат сградите от уважение, други филми като "Ванила скай" и "Бандите на Ню Йорк" ги оставиха от гордост.
Тероризмът като цяло стана основен въпрос, във филми като "Самоличността на Борн" и трябваше да бъдат редактирани, за да омаловажат този аспект на филма, а "Collateral Damage" и "Big Trouble" бяха отложени, заради това.

Мъже в черно II трябваше напълно да презаснемат своя край, който първоначално се е състоял в една от кулите на Световния търговски център. Всъщност имаше дори и един цял филм, който никога не се засне, заради това.

Почти по същото време, когато атаките на 11 септември се случиха имаше филм на Джеки Чан, който трябваше да бъде заснет в кулите. Течеше слух, че по това време би трябвало да се снима именно в деня на инцидента, но този слух по-късно е доказан, че е лъжа. Въпреки че е вярно, че филмът е бил на път да се подложи на производство.

Филмът е трябвало да се нарича Nosebleed и е щяло да се разказва за мияч на прозорци в Световния търговски център, който е щяло да се играе от Джеки Чан, който ще трябвало да се бори срещу група терористи решени да взривят Статуята на свободата. Носеха се слухове, че взривяването на самите Кули също е било в сценария. Филмът, разбира се е отменен.


1. "Сделката на доктор Парнасъс" написана около смъртта на Леджър.

Макар за приятелите и семейството му тъгата за смъртта на Хийт Леджър да идваше от загубата на някой толкова близък, за феновете болката идваше от друг източник. Толкова е болезнено, когато загубиш приятел или член на семейството и след това видиш човекът в шедьовър. След изпълнението си в "The Dark Knight"/"Черния рицар" всички узнахме за неговия талант - и този талант си отиде сега.

Ето защо промените направени в "Сделката на доктор Парнасъс" са различни от другите промени в този списък - те не са били направени, за да скрият трагична загуба, но по-скоро, за да ни дадат възможността да се насладим на гения на този артист за последен път.
По това време филмът е бил наполовина завършен и се оказа, че е трябвало да бъде за постоянно отложен. Въпреки това Тери Гилиам - режисьора, е човек известен с преодоляването на нелепи препятствия, така че филмът е продължил с три близки приятели на Леджър запълвайки ролята.

Джони Деп, Джъд Лоу и Колин Фарел, всички са дали техните заплати спечелени от този филм на дъщерята на Леджър.

"Те не са там за пари; те са там, защото са емоционално привързани - нещо, което не всеки изпитва и актьори като Том Круз отказват ролята, защото не познавал лично Хийт Леджър. Въпросът не е да се поправи един продукт и да се компенсират загубите - това бе заради това да се даде на публиката едно последно изпълнение. Това беше горчив помен за една загуба. Надписите в края на филма го определят като "Филм от Хийт Леджър и приятели"


Коментари: