Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

понеделник, 20 октомври 2014 г.

5-те най-желани филмови продължения за всички временаНякои филми създават продължения и просто не знаят кога да се откажат, създавайки продължение след ужасно продължение, докато и последната капка кръв не е изстискана от франчайза и публиката. Филмови поредици като "Петък 13-ти", "Карибски пирати" и "Убийствен пъзел" продължават да добавят под номинални филми за сметка на качеството по протежение на пътя. Междувременно, други филми, на които публиката истински се наслаждава, просто спират след първия, оставяйки киноманите да вдигат врява за повече - и ние смятаме, че това е тъжно. Има толкова много добри потенциални филмови продължения там, които заслужават техните истории да продължат, трудно е да се стесни списъка само до пет, но точно това сме направили.
1. Daredevil / Дявол на доброто (2003)

В продължение на десетилетия, героят "Дявол на доброто" е виждал само живо действие веднъж в направеният филм за телевизията - "Невероятният Хълк" - да не говорим за телевизионното шоу през 1975 г. с участието на съпругата на Дейвид Бауи - Анджела, като черната вдовица, което дори не се излъчи. Въпреки това през 2003 г. доста верен на адаптацията на героя се появи на големия екран, и докато Булсай носеше един от най-лошите костюми на супер злодей, които бяхме виждали, останалата част от филма е достатъчно компетентна, за да създаде добро продължение - за съжаление публиката не се съгласи. Идеите и на Джо Карнахан и на Дейвид Слейд за рестартиране на филма в крайна сметка се оказаха напразни, но след като правата на филма наскоро се върнаха обратно на Marvel, феновете ще могат да видят много повече от "Човекът без страх" в близко бъдеще.
2. Constantine / Константин (2005)

Киану Рийвс е преживял трудно време разкарвайки визията си на персонажа на сърфист благодарение на избора си на филмови роли от началото на 90-те години, но той заслужава много повече признания, отколкото получи за ролята си като свръхестествения детектив Джон Константин.

"Константин" се базира на DC комикс поредицата "Hellblazer", която се върти от 1988 г. насам с над 300 книги и комикси публикувани, така че има изобилие от истории и свръхестествени лоши момчета, с които "Константин" може да води битки и да ги изпраща обратно в Ада. Дори и с Шая Лебъф като таксиметров шофьор, "Константин" беше голям екшън / хорър / комикс филм и заслужава да има своя експанзивен свят проучен в поне още няколко филма.
3. Zombieland (2009)

Зомбитата в момента са на мода в Холивуд. Успешните предавания като "Живите мъртви" и хитови филми като "Световна война Z" се справят много добре, както на големи така и малки екрани. Не всички зомби-тематични филми работят все пак, и "Zombieland" можеше да бъде бедствие, но не беше. Туинки обичащия Талахаси, следващият правилата Колумб, и сестрите Уичита и Литъл Рок бяха по равно забавни и жестоки - образуващи едни от най-добрите ансамбли, които някога могат да бъдат гонени от жадни за плът зомбита.
4. Jumanji / Джуманджи (1995)

Авторът Крис Ван Алсбърг е автор на много книги, три от които са адаптирани на големия екран - "Джуманджи", "Полярен Експрес" и "Затура". "Полярен Експрес" и "Затура" бяха приятни филми, но нито един не може да съответства на магията или вълнението на приключенския филм режисиран от Джо Джонстън - "Джуманджи". Историята се върти около една омагьосана игра на дъска, която съвсем буквално поставя играчите си в средата на действието. Те трябва да се  укриват от огромни пчели, да избягват месоядни растения, да бягат от стадо диви маймуни и да не бъдат простреляни от ловец на сафари. Първият филм завършва с две млади френски момичета на прага на откриването на играта и всички нейни изненади, докато са на плажа, оставяйки вратата отворена за поне още един филм. За сега "Джуманджи" феновете могат да очакват с нетърпение евентуален рестарт около 2015 - 20 години по-късно, ако ни питате е твърде късно.
5. The Golden Compass / Златният компас (2007)

Високобюджетната фентъзи-приказка "Златният компас" е първата екранизация по трилогията на писателя Филип Пулман. За да заснеме проекта си режисьорът Крис Уейтс е разполагал с бюджет от 180 млн. долара и подкрепата на киногиганта DreamWorks. Ролите се изпълняват от истинско холивудско присъствие в лицето на Никол Кидман ("Нашествието"), Даниел Крейг ("Казино Роял"), Кати Бейтс ("Титаник"), Сам Елиът ("Хълк"), Иън Макелън ("Х-Мен"), Ева Грийн ("Небесно царство").

Лентата предизвика голям интерес и спечели много пари извън САЩ, но и в страната, където е създадена остана недооценена. Под натиска на почти всички християнски вероизповедания в САЩ хората просто отказаха да гледат филма. Влиянието на църквата в Америка е достатъчно силно, за да попречи на големите холивудски компании да продуцират или разпространяват даден филм. Стига просто да призове вярващите да не го гледат, той ще загуби поне половината си потенциални зрители. Слабият успех на родна земя принуди създателите на „Златния компас” да отложат плановете си за екранизация на втората и третата част от поредицата на Пулман. Гневната реакция на църквата срещу този на практика детски филм бе предизвикана от атеистичното послание на автора. Неговите герои се противопоставят на всемогъща църковна организация, която преследва свободната воля и свободната мисъл през няколко различни Вселени. За да бъде направен филмът „Златният компас”, авторът на книгата е трябвало да се съгласи на много компромиси – значително да опрости сюжета, за да стане по-детски, както и да замени думата „църква” с по-неутралното понятие „Магистериум”. Въпреки корекциите, църквата веднага се припозна в тираничната организация от филма и се опита да използва доста по-малката си реална власт, за да го спре. Поне в САЩ тя постигна успех.

Коментари: