Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

петък, 24 октомври 2014 г.

Какво знаем досега за "Аватар 2"?


Виждали сме много абсолютно гигантски кинохитове през последните пет години - от рекордните резултати на филма на Джос Уедън "Отмъстителите", до летния хит на Майкъл Бей "Трансформърс: Тъмната страна на Луната", и финалната част на Батман от Кристофър Нолан - "Черният рицар: Възраждане", но никой от тях не беше в състояние да се приближи дори и малко до резултатите постигнати от Джеймс Камерън и "Аватар".

Излязъл през декември 2009 г., филмът продължава да държи рекорда за най-високо касов филм на всички времена, спечелвайки $2,782 милиарда в световен мащаб. И оттогава ние търпеливо чакахме да пристигнат продължения, а кино екипът зад поредицата имаше предостатъчно време, за да постигне някои абсолютно гигантски идеи за бъдещето.

Режисьорът
Първият "Аватар" наистина беше страстен проект за Джеймс Камерън, тъй като режисьорът прекара години и години развивайки както сценария така и технологичния напредък, който трябваше да бъде направен, така че наистина не очакваме от него да предаде щафетата за продълженията на филма на някой друг. Камерън ще се върне като режисьор, не просто на "Аватар 2", но също на 3 и 4. Той има някои големи планове за технологичната страна на нещата и е говорил да снима при по-високи честоти на кадрите, използвайки камера, която улавя изпълненията под водата. Можете да бъдете сигурни, че "Аватар 2" ще разшири границите на това, което може да бъде постигнато в съвременното кино.

Сценарий
Джеймс Камерън е написал сам сценария за първия "Аватар" филм, но за трите продължения той е наел пълен екип от сътрудници, които са му помогнали да напише всички три предстоящи глави от поредицата. Джош Фридман, който написа "Война на световете" на Стивън Спилбърг и един от ключовите хора зад телевизионния сериал "Терминатор: Хрониките на Сара Конър", е първият, който е подписал, но той бе последван от хората зад сценария на "Възходът на Планетата на маймуните" - ветераните Рик Джафа и Аманда Силвър, а след това и от Шейн Салерно - "Армагедон", всички от които работеха рамо до рамо с Камерън. Все още не са разкрити детайли по сюжета, но директорът каза, че продълженията ще ни въведат в "цели нови светове, местообитания и култури", което много добре може да означава, че ние ще трябва да се срещнем с някои различни видове интелигентни извънземни видове.

Джейк Съли
Не е изненада за абсолютно никого, че главният герой на "Аватар" ще се завърне за продължението на поредицата. Сам Уортингтън, който прекара годините след пробива с ролята си във фантастичния блокбъстър, участвайки във филми като "Сблъсъкът на титаните", "Мъж на ръба" и "Саботаж", е подписал договор за следващите четири години, гарантирайки си ролята на Джейк Съли, човека превърнал се в Нави.

Нейтири
След като Джейк Съли ще се завърне, очевидно е, че и неговата извънземна дама ще се завърне също. Подобно на Сам Уортингтън, Зоуи Салдана е потвърдила, че ще се завърне като Нейтири в "Аватар 2" и 3. Актрисата вече е водила разговори за това, което предстои в продукцията, и дори призна, че тя и Джеймс Камерън станали много емоционални докато обсъждали историята, която ще се разиграе през следващите няколко години. Салдана се превърна в кралица на научнофантастичния жанр след освобождаването на "Аватар", тя участва не просто в ново "Стар Трек" продължение, но и във филма на Marvel Studios "Пазителите на Галактиката". Ще трябва да изчакаме и да видим как опитът натрупан от тези филми ще добави към изпълнението си в продълженията на "Аватар".


Коментари: