Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

вторник, 21 октомври 2014 г.

20 невероятни факти за "Игра на тронове"


Сериала е световно явление, от което ние просто не можем да получим достатъчно. Но знаете ли тези факти за "Игра на тронове"?

20. След като бе излъчен първия епизод на "Игра на тронове", авторът Джордж РР Мартин е изпратил писмо до Джак Глийсън, който играе ужасния крал Джофри, казвайки: "Браво! Сега всеки те мрази!"

19. Създателите на шоуто избират Роуз Лесли да играе дивачката Игрит след като са я видели в Downtown Abbey/Имението Даунтън.


18. Емилия Кларк не разполага с естествено руса коса. За да играе ролята Денерис Таргериан, тя носи руса перука. Отнема три часа, за да я сложи.


17. Оригиналният първи епизод на сериала така и не е излъчен никога. Слуховете са, че е бил твърде сложен за разбиране от тези, които никога не са чели книгите.

16. Питър Динклидж е първият избор Джордж РР Мартин да играе Тирион Ланистър. Тирион също е и любим герой на Мартин в романите му.

15. Езикът на Дотраките е специално създаден за шоуто. Той съдържа около 3000 думи.

14. Оона Чаплин, която играе съпруга на Роб Старк - Талиса, е роднина с Чарли Чалин. Чудя се дали Уолдер Фрей знаеше това преди да я убие.

13. Питър Динклидж, който играе Тирион Ланистър е добър приятел с екранната си сестра Лена Хийди. В действителност той я урежда с работата като кралица Серсей.


12. През 2012 г. 150 бебета са кръстени "Khalessi"/Халеси в чест на Денерис Таргериан, на езика на Дотраките.

11. Актрисата, която играе Ше, любовницата на Тирион, първоначално започва кариера като порнозвезда.


10. След една сцена, която изисквала да бъде покрита с кръв, актрисата Емилия Кларк заседнала в тоалетната.

9. Вълчищата отначало са играни от реални кучета. Сега те са цифрово добавени в постпродукцията. Актьорите всъщност взаимодействат с топки на пръчки. Звезда на шоуто Кит Харингтън казва, че е най-странното нещо, което е правил.


8. На екран те играят сестрите Санса и Аря, които там са пълни противоположности. Но в реалния живот Софи Търнър и Мейсий Уилямс са много добри приятелки.


7. Ричард Мейдън, който играе крал Роб Старк, излиза с актрисата Джена Колман, сегашната спътница на Доктор Кой. Може би докторът ще посети Уестерос?


6. Авторът Джордж РР, Мартин е разказал предварително на продуцентите Д.Б Уайс и Дейвид Беньоф как книгите му ще завършат в случай, че стигнат до края на "Играта на тронове", преди седмата му книга да бъде публикувана. Минаха три години, откакто Петата му книга е публикувана. Аз съм уверен, че Джордж ще приключи навреме, но той може все пак да се опита да пише по-бързо.

5. Софи Търнър, която играе Санса Старк, осиновява кучето, което играе нейното вълчище Лейди в първия сезон. Тя кръщава кучето Зуни.


4. Гуендолин Кристи, която играе Бриен Красавицата, не знае кога е собственият й рожден ден. Със сигурност може да върти меч обаче.

3. Да играе Аря Старк е първата актьорска роля на Мейси Уилямс и понякога тя е невероятна.

2. В реалния живот Питър Динклидж е вегетарианец. Всичкото месо, което Тирион яде в шоуто е фалшиво.


1. Валът от сняг и лед, където Джон и Сам живеят и работят, се основава на стената на император Адриан в римска Великобритания. Авторът Джордж РР Мартин започнал да зачева поредицата си "Песен за огън и лед", по време на посещение и обиколки там.

Коментари: