Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12503
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

понеделник, 13 октомври 2014 г.

"Древните" Сезон 2 - Спойлери: Кой умря в епизод 1?Нашите любими вълци, вампири и хибриди се завърнаха на малкия екран, когато "Древните" излъчи премиерата на сезон 2 в понеделник, 6 октомври. И се осмелявам да кажа, че епизод 1, "Rebirth"/ Прераждането, беше дори по-кървав, отколкото първоначално очаквахме. Но преди да стигнем до страховития аспект на епизода, нека да обсъдим какво се случи, което доведе до климатичната битка на шоуто между вълци и вещици срещу вампири и хибриди.

Премиерата на сезон 2 започна с леля Бекс, (Клеър Холт) която разказваше на бебето Надежда натрапчива приказка, която отразяваше мрачна ситуация на семейството им в момента. Но могат ли Клаус (Джоузеф Морган) и Хейли (Фийби Тонкин) да направят Ню Орлиънс безопасно място за тяхната малка принцеса, за да се прибере вкъщи? Или краят на тяхната история ще е всичко друго, но не и щастлив?

Клаус е нетърпелив да прелее вълча кръв, когато започва епизода 1, но планът му да търси отмъщение е отложен, защото хрътките на Франческа (Пийта Сергеант) в момента носят лунните пръстени. Пръстените създадени от вещици, за да отслабват хибрид на всяко пълнолуние.

Докато братята Майкълсън планираха отмъщение, Марсел (Чарълс Дейвис) решава да изгради армия. Но никой не отговаря на стандартите му. "Аз не търся здравеняк", обясни той, "търся воин." И тогава Клаус се появи, напускайки дома си за първи път от "смъртта" на Надежда, за да даде обяснение какво означава истински войн. "Воинът се бори за това, в което той вярва, воинът се бори за семейството си."

Марсел разпитва Клаус защо той и Илайджа (Даниел Гилис) се бавят. Клаус признава, че го е страх дали Франческа има кол от бял дъб, единственото оръжие, което може да го убие. "Тази мисъл ме прави много нервен - особено в нощи като тази", каза той. Но след внимателно проучване Клаус идва до заключението, че върколаците не е възможно да имат кола, иначе щяха да са го използвали вече. Тогава колелото напоено с кръв в главата Клаус започва да се върти. "Тази вечер отиваме на лов за вълци", казва той.

Клаус обяснява плана си на Илайджа, но уравновесеният брат гледа на атаката от всички ъгли. Въпреки това, Хейли не се колебае при мисълта за война срещу Франческа. "Нейната глава ще ти бъде доставена на сребърен поднос, малко вълче", Клаус й обещава.

Техният план? Марсел, Илайджа и Хейли трябва да съберат пръстените от враговете си, за да укрепне Клаус. Докато Хейли се справя по по-цивилизован начин, убивайки жертвите си бързо, Марсел извлича пръстените късайки крайници на вълците. След това труповете са влачени обратно към Клаус, за да изпълни желанието си да рисува с кръвта им.

Но именно атаката на Илайджа върху Франческа беше увлекателна за нас. Нейната единствена защита е убежището на дома й. Както всички знаем, вампирите не могат да влязат в една къща без да са поканени. Но както се оказва, дома на Франческа всъщност е обществено достояние, или поне така Илайджа разкри, когато обясняваше техническите подробности.

Но главният вълк успява да се измъкне. "Пусна я да избяга?" Попита Клаус, очевидно разочарован. "Е, не е точно", Илайджа отговаря. Епизод 1 след това се свежда до сцена, в която Хейли проследява Франческа и я убива злобно. Но убийството на Франческа не дава на Хейли мир. "Аз убих осем вълци", признава тя пред Илайджа, броя на членовете от бившата си глутница, които тя убива. "Нищо от това, което съм е естествено. Всичко се е променило. Аз бях майка и сега съм чудовище."

След сърцераздирателното признание на Хейли, Илайджа натиска брат си да я утеши, когато хибридът обяснява, че единствения начин да получат дъщеря си обратно, е да получат контрол над града - заедно.

Но не това беше краят на премиерния епизод от сезон 2 на "Древните", който ни накара да станем от местата си. Франческа e мъртва, Естер сега е в състояние да контролира и вещици и върколаци. И с помощта на синовете си да набере силата си обратно ще бъде елементарно.
А споменах ли, че Давина (Даниел Кембъл) просто така случайно си падна по сина на Естер Кол (изигран от Даниел Шърман)!

"Ние имаме да планираме семейно събиране." - каза Естер в края на епизод 1.


Коментари: