Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

петък, 12 август 2011 г.

„Дивачета“ идва на IMAX 3D в София през септември

Филмът на Warner Bros, създаден ексклузивно за гигантския екран, е най-новият научнопопулярен филм в IMAX мрежата.

Изключително успешната в САЩ научнопопулярна продукция Дивачета 3D, развълнувала и критиците, и публиката, от 2 септември ще могат да преживеят и българските зрители в IMAX Cофия. Вълнуващото приключение на осиротели животни в Кения и Борнео влиза в есенния репертоар на киното наред с холивудски продукции като Последен изход 5, Жива стомана и Заразяване и след многократни запитвания на IMAX фенове от цялата страна.

Taзи история е като приказка, само че е напълно реална и още не знаем как ще завърши. Дивачета 3D е филм за необикновено силна връзка между хора и животни. Това е история за любов и себеотдаване. Бебета слонове и орангутани са загубили своите семейства и оцеляването им на Земята е застрашено. Две необикновени жени са посветили живота си на спасяването и грижите за осиротелите дивачета. Д-р Бирюте Мари Галдикас е отдадена на орангутаните в джунглите на Борнео. Мадам Дафне М. Шелдрик се грижи за слонове в сухата савана. Заедно с екипите си те дават втори шанс на сирачетата да пораснат и да бъдат свободни.

Животните в тази история толкова много приличат на нас. Искат да растат свободни и да отглеждат децата си в сигурна среда. Ако ги оставим да изчезнат от Земята, част от нас също ще изчезне. Тези дивачета са получили втори шанс за живот, но дали ще изживеят живота си щастливо зависи само от нас.

Документалният филм ще ни пренесе в красивата природа на Кения и Борнео, ще докосне сърцата ни, но и нещо повече - ще ни превърне от пасивни наблюдатели в хора, загрижени да спасят природното богатството на Земята.

Прекарахме толкова много време с осиротелите слонове и орангутани. Това промени живота ми завинаги„, казва продуцентът и сценарист Дрю Фелман. “IMAX 3D ми позволява да споделя преживяното усещане с публиката. IMAX технологията направо пренася зрителя в кадъра, в живота и борбата за оцеляване на тези удивителни създания”.

Партньор на „Дивачета” в България е фондацията за защита на животните Четири лапи.


Автор: Иван Недялков

Share/Bookmark

Коментари: