Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3289 Общ брой Обложки: 12474
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

петък, 15 юли 2011 г.

John Creamer ремиксира парче на MAV и Нина Николина

Момче дава ле е част от проекта Project M.A.V, който ще включва 10 хаус парчета с участието на емблематични личности, свързани с българската клубна култура.

Култовият DJ – John Creamer, познат на българската публика като модератор на вкус за цяло едно поколение хаус фенове, е част от съвместния проект на M.A.V и Нина Николина – Момче дава ле. Сингълът ще се появи съвсем скоро в интернет пространството, както и в ефира на родните радиостанции в две версии – на Richmond Clear и на John Creamer. Момче дава ле е третият трак от албума Project M.A.V, който ще включва десет хаус парчета с участието на десет емблематични личности, свързани с българската клубна култура и допринесли за нейното развитие. А участието на John Creamer го превръща в събитие, тъй като в последните години той се оттегля от музикалната сцена и се занимава предимно с филмова музика.

Момче Дава Ле е проект, по който работим вече 10 години. През 1998 г. открих тази народна песен благодарение на гайдаря от ансамбъл Витоша – Христо Шаллиев. Много скоро след това пуснах парчето на Нина, тъй като отношението й към българската народна музика ми се струва правилно и повярвах, че тя ще прегърне идеята ми“, споделя Михаил Вучков. И допълва, че трудностите по реализацията на проекта започват още тогава. Години наред не могат да открият DJ, който да усети парчето и да го вплете в симбиозно звучене с хаус музиката, тъй като неравноделният ритъм на народната песен се оказва непреодолим проблем. Стига се дори до момент, в който Михайл Вучков се изправя пред Ню Йоркския градски съд, след като решава да запише част от вокалите на Момче дава ле в подлез в Central Park, чиято акустика е уникална. Записът се случва през ноща, без участниците в него да знаят, че да се намираш в Central Park след един чеса вечерта е криминално престъпление.

През 2010 г. проектът е активиран отново, като този път участниците в него се обръщат към различни български диджеи. Версията, предложена от младия диджей и продуцент Richmond Clear, ги грабва най-много, защото се доближава до това, което е търсено през всичките тези години. А John Creamer се включва в проекта след като чува парчето и предлага да го ремиксира. Официалното видео към „Момче дава ле” ще е именно към неговата версия.

Както всеки сингъл от проекта Project M.A.V – Момче дава ле е ангажиран с обществено значима кауза. Михаил Вучков и Нина Николина се обединяват зад идеята за повече българска музика в ефира на родните радиостанции, като според тях това трябва да се случи задължително, дори ако трябва да се наложат квоти за процентно излъчване на българска музика.

Първите две парчета от Project M.A.V – Runaway и Drugness са дело на Михаил Вучков и Любомир Боянов – Urban. Максисингълът Drugness беше издаден от лейбъла на DJ Tarkan – No Smoking Recordings. Дългосвирещата плоча се радва на голям интерес в Beatport, а един от шестте ремикса на парчето бе представен от Roger Sanchez в неговото радио шоу Release Yourself.

Можете да чуете парчето тук.


Автор: Иван Недялков
Източник: KinoPassion

Share/Bookmark

Коментари: