Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3289 Общ брой Обложки: 12474
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

събота, 16 юли 2011 г.

Нова ТВ организира най-мащабния кастинг за най-грандиозното музикално шоу


Най-мащабният кастинг в историята на музикалните шоу програми в България продължава с още две нови дати, освен вече обявените – Плевен (9 юли, площад Възраждане) и Бургас (16 юли – Бургаски свободен университет).

На 10 юли X Factor ще търси своя неповторим талант във Велико Търново, в едноименния интерхотел, а на 17 юли кастинг комисиите ще бъдат в Стара Загора – хотел Мериан Палас.

Прослушванията в Плевен и Бургас ще започват в 8:00 ч., а в останалите два града – в 10:00 ч. За информация на всички кандидати трябва да се каже, че във всеки град има музикални педагози. Те са сред най-утвърдените имена в музикалните академични среди, като една от тях – Радиана Задума, пристига директно от Москва, където сред най-реномираните преподаватели. Задума, заедно с колегите й Алис Боварян, Етиен Леви и Мая Райкова, прослушват всички желаещи и помагат в подбора на участниците, а в почивките разпяват и дават съвети на стотиците чакащи.

Кандидатите за музикална слава избират най-често песни от творчеството на Аделе, Бионсе, Джеси Джей, Мария Илиева, Графа, Лили Иванова, Васил Найденов и Тина Търнър. Въпреки че предпочитаният стил от повечето участници е поп/ритъм енд блус, то не отсъстват и желаещи, които пеят народни песни, джаз и понякога дори песни на странни езици като суахили, албански и японски…

Най-много кандидати има в категорията Момичета между 16 и 24 г.. За пореден път младите дами показаха, че са много амбицирани да покажат на какво са способни. Момчетата не остават по-назад, именно в тяхната категория са и едни от най-оригиналните участници до този момент.

Категорията на вокалните групи очарова организаторите на шоуто с изненадващо високото си качество и стил. Най-вълнуващата категория обаче е тази на мъжете и жените над 25 години. Сред тях има доказали се вече изпълнители, както и хора, които тепърва откриват музикалния си талант. Да напомним, че в шоуто има гарантирано място за всички, като на големите концерти всяка категория ще бъде представена от трима участници.

Истинско нашествие на близнаци имаш на кастингите в София. Двама братя фитнес инструкторори очароваха продуцентите с интересен подбор на песни и страхотни гласови качества. Тризначки от Русе пък изпълниха едни от най-големите хитове на Дестини`с чайлд и посочиха именно тях като най-голямо вдъхновение…

Много се оказаха и пеещите актьори на кастингите в София – от студенти в НАТФИЗ до вече практикуващи в някои от големите столични театри. Един участник дойде директно от снимачната площадка в Бояна, а друг пък е играл дълго време в мюзикъл в Народния Театър Иван Вазов. Другата най-силно застъпена професия се оказа тази на адвокатите…. Много студенти по право, както и много вече практикуващи юристи споделиха, че са готови да захвърлят законите и да се гмурнат в света на музиката.

Всички, които искат и могат да пеят, но и са навършили 16 години, имат право да се явят на прослушванията. Уникалното на X Factor е че, това е единственото шоу, в което могат да се явят както солови певци, така и дуети или вокални групи. Също така, няма ограничения за жанра на изпълненията. Освен това, участниците няма да бъдат просто оценявани от т.нар. съдии, а ще се състезават заедно с тях. По време на шоуто те ще бъдат техни учители, ментори, а понякога и партньори. Във формата има много повече етапи и предизвикателства от всеки друг подобен. Изненадите винаги предстоят, а концертите на живо ще са много повече от всичко, правено до сега. Те ще са истински поп спектакли от световна величина.


Автор: KinoPassion
Източник: NovaTV

Share/Bookmark

Коментари: