Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12503
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

събота, 30 юли 2011 г.

“Изгубеният символ” на Дан Браун – на голям екран


В края на миналата година бе оповестено, че известния писател Дан Браун сам ще напише сценария за филмовата адаптация на успешния си роман Изгубеният символ. Публикувана през месец септември, 2009-та година, книгата на Браун се превърна в най-бързо продаваното литературно произведение в историята на Съединените щати, Англия и Канада.

Като към това прибавим и големите успехи на другите две книги от поредицата за преживяванията на харвардския професор Робърт Лангдън, Шифърът на Леонардо и Шестото клеймо, съвсем не е изненадващо, че Холивуд смята да пренесе и Изгубеният символ на големия екран. Бъдещата продукция ще e третия игрален филм, който ще бъде базиран на творба на Дан Браун.
През 2006-та година, по кината се завъртя първия филм от поредицата, Шифърът на Леонардо, в който главните роли бяха поверени на носителя на Оскар® Том Ханкс, Одри Тоту и Йън Маккелън. Филмът се превърна в световен хит, с приходи от над 750 милиона долара, което от своя страна гарантира появата на филмовата адаптация и на Шестото клеймо. Продукцията, чието заглавие бе променено на Ангели и демони, отново бе с участието на Том Ханкс, и успя да спечели близо половин милиард долара по света. И двата филма бяха режисирани от създателя на Красив ум и Аполо 13, Рон Хауърд. Очакванията на продуцентите от студиото Sony Pictures бяха, че двукратния носител на Оскар® ще поеме режисурата и на Изгубеният символ, като по този начин завърши трилогията си. Но само преди няколко часа беше разкрито, че Хауърд е отказал предложението да режисира филма, и вече е започнало търсенето на неговия заместник. Въпреки големите успехи на Шифърът на Леонардо и Ангели и демони, режисьора е заявил, че не иска да разказва историята на Робърт Лангдън отново и отново. Все пак, той ще бъде част от екипа на предстоящия филм, като един от изпълнителните продуценти. Въпреки отказа на Рон Хауърд да режисира продукцията, звездата Том Ханкс отново ще се завърне в главната роля. Актьорът все още не е подписал официалния договор за участие, но от Sony Pictures заявиха, че преговорите с него вече са започнали. В Изгубеният символ, героя на Ханкс, Робърт Лангдън, ще навлезе в тайния свят на масонските организации във Вашингтон, с една единствена цел - да открие отвлечения филантроп Питър Соломон, който е не само негов добър приятел, но и ментор. За момента, Том Ханкс е единствения актьор, чието име се свързва с предстоящия филм. Смята се, че кастингите за останалите роли ще започнат веднага след като бъде намерен човека, който ще седне на овакантения от Рон Хауърд режисьорски стол. В най-добрия случай, снимките на Изгубеният символ ще започнат в началото на следващата година, а световната му премиера ще се състои не по-рано от лятото на 2013-та.


Автор: Иван Недялков
Източник: KinoPassion

Share/Bookmark

Коментари: