Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

сряда, 27 юли 2011 г.

Джеймс Бонд срещна Индиана Джоунс на гала премиерата на „Каубои и извънземни“

Книгата по оригиналния сценарий на филма излиза в България в първите дни на август.

Каубои и извънземни е едно от оригиналните кино заглавия това лято, чиято премиера миналата събота предизвика интереса на феновете на фестивала на комиксите Comic Con. Ролите на основните действащи лица в продукцията са поверени на кино-иконите Харисън Форд и Даниел Крейг, които на премиерата на филма дадоха своеобразна среща на най-емблематичните си филмови образи - Индиана Джоунс и Джеймс Бонд. Тяхната екранна партньорка, която очарова тълпата на галата, е младата и набираща все по-голяма популярност актриса Оливия Уайлд (ТРОН: Заветът). Сред поддържащите актьори се открояват имената на Сам Рокуел (Зеленият път, Ангелите на Чарли) и Ноа Рингер (Последният повелител на въздуха).

Майсторите на седмото искуство, които стоят зад проекта, са утвърдени с нетрадиционния си подход продуценти като Стивън Спилбърг, Браян Грейзър (Красив ум) и Рон Хауърд, както и сценаристите Алекс Кърцман и Роберто Орчи (Стар Трек). На червения килим редом до тях беше и режисьорът на лентата Джон Фавро (Железният човек).

Създателите на филма разказват необичайна история за свръхестествената битка на обитателите на градче в Дивия запад с враждебна извънземна раса. Качествено нов екшън-трилър, Каубои и извънземни среща зрителя със самотен странник (Даниел Крейг), който повежда битка срещу терора, наложен от свят извън нашия. Без спомени за миналото си, той попада в суровия пустинен град Абсолюшън, а единствената насочваща следа за биографията му е загадъчна, металическа гривна на китката му. Жителите на градчето Абсолюшън не са гостоприемни към непознати и никой не смее да се опълчи на тираничния полковник Долархайд (Харисън Форд). Никой от тях обаче не предполага, че им предстои да изживеят страх, надхвърлящ и най-смелите им представи. Спускащи се със зашеметяваща скорост и заслепяващи светлини, извънземни същества похищават безпомощните хора един по един, а странникът се оказва тяхната единствена надежда за избавление. С помощта на странстващата Ела (Оливия Уайлд), той обединава силите на гражданите, бандити извън закона и воините апахи, за да се изправят срещу общия враг в епична битка за оцеляване.

Оригиналният сценарий на филма, дело на Алекс Кърцман, Роберто Орчи и Деймън Линдълоф, е основа за книгата на Джоан Виндж Каубои и извънземни, която ще излезе и на българския книжен пазара в първите дни на август 2011г. Двукратен носител на най-престижната награда във фантастиката Хюго, писателката затвърждава популярността си сред феновете с романизации по Star Wars: Завръщането на джедаите и Лудия Макс 3. Тя е омъжена за Върнър Виндж, един от най-влиятелните фантасти в последните десетилетия, и му помага за написването на романите Огън в дълбината и Дълбина в небето, считани за модерни класики в областта на задълбочения фантастичен епос.

Вижте снимки от гала премиерата:

Каубои и извънземни ще посетят българските киносалони и Mtel IMAX от 12 август 2011 г.


Автор: Иван Недялков
Източник: KinoPassion

Share/Bookmark

Коментари: