Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3289 Общ брой Обложки: 12474
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

понеделник, 4 юли 2011 г.

„Трансформърс 3″ стана най-касовата премиера на „Парамаунт” в България

В IMAX 3D Трансформърс 3 подобри рекорда на досегашния лидер Аватар

В премиерният си уикенд Трансформърс 3 счупи няколко рекорда. 3D зрелището на Майкъл Бей стана най-касовата премиера на Paramount студио до сега в България и остави зад себе си Шрек завинаги. С приходи от 350 572 лв. от излизането на екран у нас, последната битка за Земята е гледана в 2D и 3D от общо 32 830 зрители. Това превръща продукцията във втората най-голяма премиера за тази година след Карибски пирати: В непознати води.

В Mtel IMAX Трансформърс 3 подобри резултатите на Аватар и генерира 6.77 пъти по-високи приходи от този формат, спрямо средните приходи за стандартните екрани. В сравнение, досегашният лидер Аватар е отбелязал 3 пъти повече приходи от IMAX 3D в премиерния си уикенд.

Любопитно е, че точно Аватар, с който 3D технологиите направиха пробив в световното кино, е свързан с Трансформърс 3 още от зараждането на проекта. Режисьорът Джеймс Камерън, близък приятел на Майкъл Бей, е човекът, който го насърчава да доразвие възможностите на 3D формата и да заснеме цялата продукция за трансформърите по този начин. Динамичен режисьор, с агресивен стил на снимане, Бей прегръща идеята и използва 3D камерите по доста рискован и съвсем нов начин. С типичния си усет за зрелището и ефектите, той вдига летвата още по-високо и превръща Трансформърс 3 в блокбастърът, който трансформира 3D-то.

В Трансформърс 3 Шая Лебьоф се завръща в ролята на Сам Уитуики, когато мистериозно събитие от миналото на Земята избухва в днешни дни и заплашва планетата с всеобхватна война, която дори трансформърите не могат да спрат сами, за да спасят човечеството. Сред хората, които ще се борят за оцеляването на планетата са красивата му половинка Карли (Роузи Хънтингтън-Уайтли), бившият таен агент Симънс (Джон Тортуро), гангстерът Епс (Тайрийс Гъбсън) и капитан Уилям Ленъкс (Джош Дюамел).
Трансформърс 3 се разпространява в България в 2D, дигитално 3D и IMAX 3D. Повече за филма може да научите на официалната българска Фейсбук страница: www.facebook.com/Transformers3D или на www.forumfilm.bg. Саунтракът на Трансформърс 3 с водещото парче на Linkin Park - Iridescent, също е вече на музикалния пазар в България от Орфей Мюзик.

Share/Bookmark

Коментари: