Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

четвъртък, 30 юни 2011 г.

„Капитан Америка: Първият отмъстител” бележи историческо завръщане към ранните дни на Вселената на чудесата


След продукцията Тор – Богът на гръмотевиците, излязла по кината по-рано тази година, Marvel представят още един емблематичен герой от своята вселена. Капитан Америка е създаден преди повече от 70 години и е въплъщение на справедливост за поколения фенове на комиксите по света. Персонажът на първия от всички герои на Marvel, поставя началото на идеята за преобразяването на обикновен човек в свръхчовек, призван да защитава човечеството от гения на злото. Научен експеримент по време на Втората световна война превръща хилавия младеж Стивън Роджърс (Крис Еванс) в супер войник, известен като Капитан Америка.

В трейлъра на филма, от студиото разкриват ключовите моменти на това преобразяване. Въпреки липсата на физически качества, Стивън е отрасъл по улиците на Бруклин и е развил човешки качества, които му повеляват да се яви като доброволец във войната. Единственият шанс, който получава, е да се включи в експериментална програма, която ще го преобрази физически във войник със свръхстетвени възможности. Обединил силите си с Бъки Барнс (Себастиан Стан) и Пеги Картър (Хейли Атуел), Капитан Америка обявявява война на терористичната нацистка организация „Хидра“, предвождана от злодея Червения череп (Хюго Уийвинг).


На въпросите защо първият игрален филм за първия в историята супергерой излиза 70 години след неговото създаване, продуцентът Кевин Фейдж, който работи в Marvel повече от десетилетие, споделя:

Научих, че за всеки филм има подходящо време, въпреки че винаги е трудно да прецениш точното време за създаване на летен блокбастър. През годините са писани много сценарии за Капитан Америка и дори са създавани филмови сериали през 40-те и 50-те. Трябваше, обаче, да изчакаме, докато Marvel израсне като студио със стабилни възможности да създаде филм за Капитан Америка, така както си го представя и както героят заслужава. Ако филмът беше направен по-рано, щеше да ощети както героят Стивън Роджърс, така и неговaта друга идентичност – Капитан Америка. За да се изразя по-образно – в Marvel никога не сме поставяли костюма на героя над човека, който го носи. И двата персонажа са еднакво важни. Едно от нещата, които са много съществени за момента, в който излиза филмът е, че съвсем скоро ще се появи на голям екран и дългоочаквания Отмъстителите, в който Капитан Америка ще се събуди в днешни дни, за да се превърне в герой извън времето.


По кината в България на 29 юли 2011 г.


Автор: Иван Недялков
Източник: KinoPassion

Share/Bookmark

Коментари: