Последно добавени обложки

Общ брой Заглавия: 3293 Общ брой Обложки: 12505
Общ брой Артисти: 719 Общ брой Трейлъри: 108
Общ брой Новини: 621

събота, 4 юни 2011 г.

Джак Спароу – „под лупа“1.ЕЛЕН

Това, което много хора смятат за зъб от митично животно върху главата на Джак, е всъщност кост от крак на северен елен. Острата кост била използвана от пиратите за свързване на въжета.

2.РАНА

Белегът с форма на Х върху дясната буза на Джак се появява в новия филм. „На мен също никой не ми обясни къде го е получил Джак“ – признава Джони.

3.DISNEY

Това се казва лоялност към марката – създателите на Карибски пирати са решили да увековечат студиото в един от аксесоарите на Джак. Монетата, която виси до лявото ухо на пирата, подозрително напомня световноизвестното лого – с ушичките на Мики Маус.

4.КЛЮЧ

Из растите на Джак са преплетени не само сувенири от безбройните му пътувания, а и доста полезни неща – като този ключ, с който пиратът без проблем отключва белезници, когато му се наложи.

5.ТАТУИРОВКИ

На дясната ръка на Джак е татуирано „Р“ като знак, че е пират. Над него врабчето (което Джони си носи в реалния живот) – символ на името Спароу (от английски Sparrow – врабче) На гърба му пък са татуирани строфи от поемата на Макс Ерман „Desiderata“. Текстът е написан през 1927, а Джак живее около 200 години по-рано. Възможно ли е създателите на филма да са допуснали подобна грешка? Не, те просто обичат загадките, а според една от теориите „Desiderata“ е на повече от 400 години.

6.ПРЪСТЕНИ

Капитанът носи много пръстени. Двата модела с дракон и цвете са „само“ филмови реквизити. Пръстените на показалците му обаче се носят от Джони не само в ролята на Джак. „Със зеления пръстен се снимах за корицата на Rolling Stone през 1991г.“ – обяснява Деп. Пръстенът на другата му ръка пък във филмите принадлежи на Тиа Далма. За съжаление ценното бижу на повече от 2400г. беше откраднато по време на снимките на четвъртия филм.

7. ЛИСИЧА ЛАПА

Казват, че заешките лапи носят късмет. Не и при пиратите! Джони носи лапа от червена лисица като талисман. Всъщност морските рабойници използвали пухкавите лапи като капан за паразите. В тях се събирали бълхи, въшки и други вредни гадинки, които после били хвърляни в морето.

8.ТАЛИСМАНИ

На колана на Джак гордо се поклащат кост от змия и изсечена русалка. И двата талисмана се използват за увеличение на потентността на онзи, който ги носи. Изсушените нокти на петел често се свързват с вуду магиите. В деиствителност те са талисман, който пропъжа злото. „Аз пък вярвам, че Джак е искал да ги изяде“ – шегува се Джони.

9.МАМА

Пиратът не се разделя със своята майка – под формата на отвратителен череп, закачен за колана. В третата част на филма Джак получава черепа от баща си Капитан Тийг.

10.ОРЪЖИЯ

Джак има два пистолета. Черният е с него още от първия филм, когато капитана бе оставен на самотен остров точно с това оръжие и един-единствен куршум – за самоубийство. Мечът му е още по-стар – Джак го има от дете и макар острието вече да е ръждясало, не се разделя с него.

11.ЧЕРЕН МОЛИВ

Опушения грим е идея на Джони Деп. Актьорът се вдъхновил от традициите на номадските племена, които за него са истинските модерни пирати.

12.ЗОМБИ КОСТИ

Там където в третата част бе закрепена монета, сега висят кости от зомби и златен зъб. „Този си е на Джак – обяснява Джони. Той го беше глътнал … ама .. изчакал.“

13.ШАПКА И КЪРПА

Кърпата е неотнемен „аксесоар“ за всеки уважаващ се пират. Червеното служило на пиратите като знак, който показвал на противниците им, че няма да има милост. Джак е единствения във филма с кожена шапка. Другите се задоволяват с платнени шапки.Автор: Дебора Стойкова
Източник: KinoPassion

Share/Bookmark

Коментари: